måndag 28 november 2011

Adventsfint!






Solsken ute, solsken inne, man blir glad i hela sitt sinne. Tog en tur till skogsbacken här intill och plockade björkris av fällda björkar. Det blev lust till att göra en annorlunda julkrans, med nystoppad julkula, ÄNGEL.

Det har stoppats kulor för fullt här idag, några smakprov!




Snökristall och Hemslöjdsbård


Hjärterum



Krokros.

fredag 25 november 2011

Änglavakt!

Lite kreativ design av mina köttfärspajer blev det idag! Under gömmer sig köttfärsröra med trattkantareller, bacon, kryddad med basilika och balsamvinäger, hoppas det ska smaka!
Änglapajen tar jag med till jobbet för där är vi små änglar vi.











tisdag 22 november 2011

Min favoritstjärna!

Har tjuvstartat lite med julpyntet i mitt syrum då jag igår sydde upp de nyinköpta julgardinerna jag inhandlat. Den här stjärnan har jag haft sedan jag var liten, den lyste upp mitt rum hemma hos mor och far, den lyser så fint röd. Jag ville alltid ha den tänd på natten, det fick jag ha natten till julafton. Är glad för att den fortfarande är hel och kan fortsätta lysa upp här hemma också.


söndag 20 november 2011

Vinterpyssel!

En grå mulen söndag, passade på att julpynta ute med granris och mossa. Två fina kransar blev det gjorda.







En med mossa, lingonris och enris...







...en med granris!





Ängeltema...







Eftermiddagen gick åt till bak, yngsta sonen och jag bakade lussekatter och lussebullar, men hoppsan någon har redan norpat...

lördag 19 november 2011

Glöggdekoration!

Som paus i stickandet av julkulor
såg jag en jättefin glöggren hos
Så här blev min Rudolf!



tisdag 15 november 2011

Paket!

Idag låg fina stickmarkörer i brevlådan från Oops smycken, köpta via Stickfrossa.se. Då blir man glad!


fredag 11 november 2011

I väntan på garn!

I väntan på beställt garn till mina julkulor blev det en provstickning av julkula i mohairgarn, kanske inte den vackrast. Hoppas det blir bättre i rätt garn. Kanske att jag provar att stickar helt vita julkulor av detta garn inte med mönster, det blir nog finast.


Tog istället och stickade ett par babysockor som kanske kan värma i vinter. Stickade i vriden resår utan häl och då kan de passa ganska länge. 
Vet ju en bebis som snart är på väg ut och kanske får ett paket på posten.


Passade på att ta en bild av det fina smycke jag fått av min svägerska i present för ett tag sedan som jag haft svårt att hitta något det passar till. 
Nu har jag köpt mig en varm och vacker kofta som det passar perfekt till. 


Trevlig helg till er alla!



tisdag 8 november 2011

Höstfint i syhörnan!

Höstmörkret kurade utanför i helgen, knappt ljust ute. Man blev inte lockad av att vara ute speciellt länge, dessto bättre anledning att pyssla inne. Jag har haft en idé om att fixa till en gammal hylla vi haft i garaget, hyllan har funnits sedan vi flyttade hit. Sagt och gjort, den åkte ner förra helgen men nu var det dags för lite uppfräschning inför ny placering i syrummet. Färg skrapades bort, lite sandpappring och sedan målning. Nu sitter den uppe och jag är mycket nöjd. Mina knappar, nålar, fina band och annat smått och gott förvaras i lådorna. Lät en lucka vara tom för att ha mina bakverk i som jag tovat. Märk väl den fina tapet som är inne i hyllan. Tomtemor fick också plats över hyllan och kan vaka över mig och ge mig ro i systunder.



lördag 5 november 2011

Yogadags!

Efter lite krångel och andra projekt blev de äntligen färdiga ... med lite för gott mod efter första sockan stickade jag på med den andra då mönstret var enkelt, glömde ju dock att det skulle vara en resår först!
Ja det blev till att repa upp en halv socka, men nu ska de invigas.
 Har stickat efter ett mönster från Järbo garn, men mina blev nog lite långa då jag hade grövre garn.
 Mot nya projekt som passar stundande tid, julen.
 Här ska stickas julkulor.
Trevlig helg till er alla!


tisdag 1 november 2011

November!

En gråmulen höstdag men ljum luft. Har ledigt några dagar då barnen har höstlov. Har verkligen inte gjort särskilt mycket nytta, förutom det allra nödvändigast i ett hushåll. Vi har helt enkelt latat oss, igår myste vi framför tv´n med lite godis, såg film och en till film. Idag lika lata...men på em tog jag och min mor en promenad ner till centrum. Vi gick och strosade i byns små affärer. Man har börjat med julpyntet i affärerna, något tidigt... men hopps där stod de, små söta granar i smide med ljusslinga, i olika färger. Perfekta för ett tonårsrum! Ja så nu är ungdomarnas julpynt lite uppgraderat. Det blev en röd och en vit efter önskemål. Vandringen fortsatte till min farmor för lite värmande eftermiddagskaffe och en pratstund. Nu är vi åter hemma och en kväll i soffhörnet väntar, kanske några varv på stickningen till mina barns förtret, det ska vara släckt vid tv´n inte en sticklampa som förstör stämningen, jag får väl önska mig pannlampa av tomten!