lördag 21 april 2012

Lördagsmys!

Kvällen bjuder på El clasico och innan dess lite god mat. Yngsta sonen och jag har spenderat eftermiddagen i köket, bakat pitabröd, karvat kött i tunna skivor och gjort olika kebabsåser som vi hoppas ska passa till vår kvällsmeny. Vildsvinskebab a'la Andersson.



Pitabröden bakas enkelt enl följande recept;

50g jäst
5dl ljummet vatten
1 msk vit el ljus sirap
2 tsk salt
3 msk olivolja
ca 14 dl vetemjöl
Smula ner jäst i en degbunke och häll på vattnet, rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, salt och olivolja. Blanda sist ner vetemjölet och arbeta in det tills degen är blank och smidig. Låt jäsa i 45 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite. Dela den sedan i 12 jämnstora bitar. Forma dem till runda bullar som sedan kavlas ut till platta kakor, ca 14 cm i diameter. Sikta vetemjöl över en bakduk och lägg bröden på den för att jäsa i ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 300 grader. När brödet jäst färdigt sikta ytterligare vetemjöl över kakorna och vända dem sedan försiktigt upp och ned på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda högt upp i ugnen i ca 4 minuter, tag ut plåten och vänd kakorna, ställ in i ugnen ytterligare 2-3 minuter. Fyll med valfri fyllning, mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar